Training Yes, geen Citostress!

citotrainingZiet uw zoon of dochter op tegen de Cito-toets? Dan is deze faalangstreductie training precies wat hij of zij nodig heeft.

De training ‘Yes, geen Citostress’ is ontwikkeld door Kindertrainingen Utrecht en is bedoeld voor kinderen voor wie de spanning voor de Entree- of Cito-toets te groot blijft, ondanks de goede voorbereiding van de school.

De training geeft geen garantie voor een goede score, die hangt van veel meer factoren af. Maar de ervaring is dat als kinderen vertrouwen hebben in wat ze kunnen, zij de spanning de baas kunnen blijven en naar beste kunnen zullen presteren.

En daar werken we tijdens de training aan: geloven in jezelf, aandacht hebben voor je werk, omgaan met stress en leren om te ontspannen. Maar ook praktische zaken komen aan bod: Wat houdt de Cito-toets in, hoe ga je om met multiple choice-vragen en wat is jouw manier van rekenen en leren?

De kinderen leren om rust te vinden en vanuit die rust vol vertrouwen de Cito-toetsweek in te gaan. En natuurlijk hebben ze daar ook later, op de middelbare school, profijt van.