Ouders van een zoon van 6 jaar

Een spontane reactie van een ouder (zoon van 6 jaar) via de mail, na de workshop ‘Ik ben blij met mijzelf’:

“Het was vandaag geweldig!! Wij zagen weer de oude J. Hij was weer echt enthousiast en vrolijk en gezellig, super! Ook hebben we net gezellig het schilderij opgehangen en hij ging de buurman halen om het te laten zien. Sinds de zomervakantie durfde hij dat soort dingen niet mee, maar nu dus weer wel. Dit is genieten.”

Moeder meisje 6 jaar

Gewoon op een doordeweekse dag stond ik bij een balie en tijdens het wachten viel mijn oog op een foldertje “Kindertraining en Matrixcoaching”. Terwijl ik het las, raakte ik mijn omgeving even kwijt, omdat ik zo veel herkenning las in de folder wat onze oudste dochter betreft.

Ze was een lieve vrolijke rustige zorgeloze baby totdat onze tweede dochter geboren werd. Door het verlies van haar vertrouwde plekje in het gezin en haar jaloezie werd ze onzeker en liep ze zichzelf vaker in de weg. Dit bracht een bepaald gedrag met zich mee, wat de opvoeding en begeleiding voor ons ouders toch wat gecompliceerder maakte. Een kindercoach in de vorm van Silvia Scharff leek en bleek een oplossing.

Naar het intakegesprek wilde onze dochter absoluut niet, dus vol angst en boosheid hebben we haar meegenomen. De ruimte waar we in terechtkwamen en vooral Silvia straalden zo veel rust uit dat onze dochter gelijk rustiger en nieuwsgierig werd.We gingen zitten, onze dochter tussen ons in en Silvia tegenover ons. Silvia ging eigenlijk gelijk het gesprek aan met onze dochter en in een mum van tijd had ze haar vertrouwen gewonnen.

Onze dochter was gelijk heel open en liet ook vele kanten van haar gedrag en karakter zien. Ze was om. Op de vraag of ze de kindertraining wilde volgen, kwam een volmondig en enthousiast “ja!” Vanaf toen is haar enthousiasme alleen maar groter geworden en is Silvia veel voor haar gaan betekenen. Na iedere training kwam ze thuis met grote verhalen wat ze allemaal had geleerd om zich sterker te maken. Ook merkten wij dat ze haar eigen gedrag bij bepaalde situaties ging herkennen en haar rust zocht in het knutselen.

Na de zes trainingen volgden er tien yogalessen. Bij Silvia, op het matje, lichamelijk bezig zijn, haar rust vinden, in een leuk groepje, wat wilde ze nog meer. Iedere week keek ze uit naar de vrijdag. Het heeft haar een positieve impuls gegeven, een verrijking van haar bestaan. Met af en toe een terugval, vooral in drukke tijden, als ze heel erg moe is of als de druk op school hoog is, heeft ze steun aan de door haar verkregen handvatten. Oefening baart kunst. Onze wens is om van onze dochter een vrolijke, sterke, zelfstandige meid te maken, met een gezonde dosis zelfvertrouwen, die opgroeit in een harmonieus gezin waarin ze haar gelijkwaardigheid aan haar zusje ziet, en de waarde van het leven ziet.

Ouders meisje 10 jaar

Onze dochter durfde bijna de deur niet meer uit door een extreme angst. Silvia kwam daarom bij ons thuis. Het is bijna niet te geloven, maar na 1x sessie, is de angst weg. Wat een opluchting voor ons allemaal. Onze dochter volgt nu nog sessies om meer zelfvertrouwen te krijgen en gaat graag naar Silvia toe. Ze bloeit helemaal op.

Ouders meisje 18 jaar

Our daughter of 10 years old started training with Praktijk MatriXcoaching last year in order to boost her self-esteem and be able to react on different disappointments at home as well as at school strongly and adequately. Silvia put her at ease very quickly and created a good connection with our daughter, who is always very happy to go to the training. We see how our daughter ‘grows’ emotionally, becoming stronger, more independent and self-assured.

We can definitely recommend the training to other parents with similar issues. Additionally, as parents, it is also very worth mentioning that Silvia is very interested and participative in the problems/issues, always ready to discuss them with the parents and/or school in order to find the best solution and assist in the best possible way. So it is a pleasure to communicate with her.

Ouders meisje 6 jaar

Onze dochter had nare dromen en kon slecht inslapen. Er kwamen steeds enge plaatjes uit een film. Met matrixcoaching zijn die nare plaatjes opgeruimd en het is gewoon over!

Ouders jongen 12 jaar

Met onze zoon, die ADHD heeft, zijn we bij Silvia terechtgekomen vanwege de citotraining die zij geeft. Door de ADHD en zijn lichte faalangst zochten wij een steuntje in de rug voor hem.

Dat is een goede keuze gebleken. Behalve dat hij zonder stress aan de eindtoets deelnam en een goede score haalde, is hij ook rustig geworden. De onrust in zichzelf bleek ook te maken te hebben met meerdere belemmeringen die bij hem speelden. We zijn in overleg met de kinderarts gestopt met de Ritalin en we hebben een knul die lekker in zijn vel zit en het gaat goed in de brugklas!

Ouders zoon 8 jaar en zus 5 jaar

Wij hebben ervaren dat de kinderen een basis voor de toekomst hebben meegekregen door de training ‘Ik ben blij met mijzelf!’,’ gegeven door Silvia. Wij hebben de kinderen sociaal-emotioneel zien groeien en kiezen dan ook voor herhaling op langere termijn. De kinderen willen ook graag zelf weer eens terug naar Silvia voor dat steuntje in de rug. Silvia’s betrokkenheid is groot en wat wij erg prettig vonden, was dat als het uurtje sessie soms langer duurde, zij geen extra kosten in rekening bracht. Wij ervoeren haar begeleiding vanuit ‘het hart’. Ook de gesprekken tussentijds voerde zij kosteloos. Om te spreken in stijl: De kinderen zijn blij met zichzelf en wij waren blij met haar!

Ouders meisje 6 jaar

Onze dochter heeft direct bij thuiskomt met veel enthousiasme aan mijn man verteld hoe ontzettend leuk het gesprek met “deze mevrouw” was en dat “deze mevrouw” haar gaat leren wat steviger te staan! Ze kijkt nu al blijer uit haar ogen en dat is een vader en moeder heel veel waard! Bedankt hiervoor!

Nog meer reacties uit de praktijk van ouders en kinderen

Jongen van 13Ik word blij van Praktijk MatriXcoaching.

Moeder jongen van 13Op school zien ze de verandering ook, hij is weer vrolijk. En wij zien weer een gelukkig kind.

Moeder meisje van 10Wat fijn dat het beter gaat! Als mijn dochter klaar is met de training, komt mijn andere dochter ook bij jou.

Meisje van 9: Ik heb een cadeautje voor je gemaakt.

Moeder jongen van 12: Precies zoals op je website staat, dat na twee of drie keer al zo goed de verandering is te zien.

Jongen van 12: Ik kan je wel helpen met je nieuwe website, dan kan ik iets maken om te laten zien hoe leuk het hier is.

Jongen van 10Het meest heb ik geleerd bij jou hoe je omgaat met pesten, dat ik sterk kan blijven staan, en het kleurenspel vond ik heel leuk!

Jongen van 12: Ik ben blij dat ik bij jou gekomen ben, ik heb veel geleerd, aan alle thema’s heb ik wat gehad. Dank je wel. Ik kan weer goed inslapen en mijn verdriet over mijn konijn is nu niet meer zo erg. En ook mijn vliegangst is over.

Ouders jongen van 6: Na drie keer, een verandering al te zien! Bedplassen is gestopt! We zijn heel erg blij! Ook op school gaat het beter met concentreren op zijn werk.

Ouders meisje van 14: We zien ons kind weer terug!

Moeder meisje van 9: Ik ben blij dat we voor een traject bij Praktijk MatriXcoaching gekozen hebben en niet de stap naar een psycholoog hebben gemaakt. Dat je in zo’n korte tijd de vicieuze cirkel hebt doorbroken van onze dochter die weinig zelfvertrouwen had, is bijzonder.

Vader meisje van 12: Onze dochter ging met veel plezier elke sessie naar je toe. Het boos zijn, de driftbuien zijn afgenomen, ze is veel rustiger.

 Meisje van 8: Ik vond het heel fijn bij jou, ik werd heel blij van het bewegen op muziek.

Jongen van 5: Ik vond het spannend toen ik voor het eerst ging, maar ik vond het heel leuk!

Moeder meisje van 10: Wij zijn heel blij hoe het nu met onze dochter gaat, wij willen graag dat ze eens in de zoveel tijd op herhaling gaat bij jou.

Moeder meisje van 8: Veel succes met je praktijk en nogmaals dank voor je positieve begeleiding van onze dochter.

 Jongen van 6: Ga ik na deze keer nooit meer na zwemles naar jou toe? Dat vind ik echt jammer.

Moeder meisje van 6Ze heeft een negatieve opmerking van een pester van zich af laten glijden. En dan zie je dat ze trots is als ze daarover vertelt. Dat is zo fijn!

 Vrouw van 38: Ik kwam voor de matrixcoaching, maar volgde de MatriXtraining bij Silvia. Ik sta nu zoveel sterker in mijn schoenen!

Vader meisje van 14: Onze dochter van veertien jaar had het niet leuk op school, ze werd gepest en buitengesloten en haar zelfbeeld was niet goed. Ze zat niet lekker meer in haar vel. Na vijf sessies matrixtraining bij Silvia zagen wij een duidelijk verschil. Ze laat zich de  kaas niet meer van haar brood eten, zowel thuis als op school. Het verschil is voor ons als ouders zo opvallend, dat wij het zinvol vinden om ook onze dochter van 16 deze training te laten volgen. We zien het als een investering in de toekomst.

Moeder zoon van 12

Hallo Silvia,

Hierbij wil ik je berichten dat onze zoon het schooljaar positief heeft afgesloten. Een spetterende eindmusical waarin hij een leuke rol had en super leuk meedeed met alle liedjes en dansjes. De klas had de laatste weken allerlei activiteiten. Hij vond het geweldig en werd ook door zijn medeleerlingen gewaardeerd en meegevraagd Kortom, een prima afsluiting welke hem zelfvertrouwen geeft. Wij gaan vol vertrouwen het nieuwe schooljaar op de middelbare in. Wij willen jou nogmaals bedanken voor de begeleiding welke je aan onze zoon hebt gegeven, het heeft hem zeker sterker gemaakt. In de loop van het volgende schooljaar zal ik je een berichtje sturen hoe het gaat met hem.

Moeder tiener dochter
Het intake gesprek was ons al heel veel waard. Mijn dochter en ik kwamen daar al met elkaar tot een goed gesprek onder de begeleiding van Silvia. 

Vrouw 45 jaar na vijf sessies
Geen zweverige aanpak, verrassend rationele benadering. De vragen van Silvia waren soms confronterend, maar heel verhelderend. We zijn tot de kern van het probleem gekomen. Van een mind vol naar mind fulness! 

Ouders tiener dochter
We bedanken je voor de tijd en het steuntje in de rug die je ons en haar hebt gegeven.

Wij hebben er veel aan gehad.

Succes met verdere trainingen.

Ouders tiener dochter
Onze dochter heeft het intakegesprek afgelopen zaterdag als prettig ervaren, zoals ze zelf aangeeft: het voelt alsof er 2 dikke boeken uit mijn rugzak zijn gehaald (mijn rugzak is zwaar ;( ).

Jong volwassene 20 jaar
Het is heel wat jaren geleden dat ik bij de individuele kindertraining volgde. Ik gebruik jouw oefening om stevig te staan nog steeds, vooral in periodes dat het een niet zo lekker gaat kan ik mij daardoor weer herpakken.

Ouders meisje 7 jaar
Dank je voor de leuke en leerzame momenten voor ….. Zij heeft er zeker wat aan gehad, maar wij ook!

Ouders jongen 7 jaar
Dankjewel voor alle handvatten die wij en onze vrolijke, sociale, maar ook onrustige ……bewust en onbewust van je hebben meegekregen.            ….vond het elke keer heel leuk om naar jou toe te gaan. Dat heeft zeker bijgedragen aan het resultaat. Wat een sprongen heeft hij gemaakt in korte tijd. Hij zit nog wel veel in zijn hoofd, maar dit vertaalt zich niet meer in onrust in zijn lijf!

Ouders jongen 9 jaar                                                                                    Bedankt Silvia, hij vertelt nu meer hoe het is en dat is prettig.  Hij lijkt zich  meer bewust van zijn handelen dan voorheen,  als er iets is op school wordt dat nu direct besproken en dat is zeldzaam volgens mij. En we horen over de bijeenkomsten wijze dingen van hem terug. Goed bezig dus!

Moeder van dochter 14 na tussentijds oudergesprek    Heel erg bedankt voor het fijne gesprek vanochtend. Ook voor ons als ouders is dit allemaal heel erg leerzaam en goed om te weten.

Ouders dochter van 8 jaar                                                                                    Wij zijn dankbaar dat we heel even hebben mogen leunen op de wijsheid van kindercoach Silvia.

Als ouders van een prachtig dynamische dochter van acht zaten we vast in een warboel van patronen. Waren niet in staat om zelf te warboel te ontrafelen. Silvia heeft hier stapsgewijs in geholpen, waarbij ze onze dochter als uitgangspunt heeft genomen. Alle observaties en gegeven feedback waren raak. Wat kijkt Silvia goed en prettig hoe ze, zonder oordeel, ons weer op het juiste pad heeft weten te zetten
Bo geeft het het volgende aan:
“ik vind het heel fijn dat Silvia mij heeft geholpen. Ik heb een blij gevoel als ik aan Silvia denk (en Bo wijst dan naar haar borst). “
Vader zoon 7 jaar                                                                          
Als klinisch psycholoog toch de hulp van Silvia ingeroepen. Je kunt als ouder en professional wel zien waar ondersteuning nodig is, maar de expertise van Silvia is van een andere orde. Ik wil er graag over kwijt dat met haar ervaring en naar mijn mening, geboren talent als kindercoach, het in kwaliteit en prijsverhouding meer dan goed zit. Wij voelden ons echt ontzorgt door de fijne ondersteuning op maat en het mogen aanschouwen van de prachtige vooruitgang van ons mannetje. We zijn heel blij dat we voor Silvia als KinderCoach Utrecht hebben gekozen. Een aanrader.

Zie ook de ervaringen van de groepsweerbaarheidstrainingen  Kindertrainingen Utrecht