Eline van der Hof ging voor haar zoon van 9 op zoek naar hulp omdat hij het moeilijk vond om in bepaalde situaties zijn emoties te controleren. “Het ging dan vooral om boosheid en frustraties”, zo legt Eline uit. “Hij absorbeerde veel en ontplofte dan uiteindelijk. Daarbij was hij soms onzeker over zichzelf, en dan reageerde hij op een manier die niet bij hem paste.”

Eline koos voor de kindertraining ‘Ik ben blij met mijzelf!’ van Kindercoach Utrecht, omdat in eerste instantie de website haar opviel. “De website is positief geschreven, helder en duidelijk. Geen wollige taal, maar praktisch.” Daarbij vond ze de vorm van de training goed. “Deze benadrukt dat je als kind soms handvatten nodig hebt om verder te kunnen, maar dat dat je niet abnormaal maakt.” Heel belangrijk vond Eline ook dat er geen diagnostisch onderzoek aan te pas kwam, geen observaties in de klas, etc.

Uiteindelijk voldeed de kindertraining zonder meer aan Eline’s verwachtingen. Ze vond de training praktisch en duidelijk, met een positieve insteek. “Heel belangrijk voor ons was ook dat onze zoon de boodschap kreeg: het is goed wie jij bent en dat je leert hoe je met bepaalde situaties kunt omgaan. In de intake voelde hij zich gehoord, hij kon zijn verhaal vertellen zonder een oordeel, en samen met Silvia stelde hij zijn doelen op zijn niveau. Dat gaf hem vertrouwen om te gaan beginnen aan de training en die positieve lijn pakte ook zo uit. Daarbij gaf Silvia ons tips die we specifiek konden gebruiken om hem verder op weg te helpen.”

Eline’s zoon vertelde thuis wel over de training, maar niet altijd uitgebreid. “We zagen wel aan zijn lichaamstaal en gedrag dat hij het leuk vond, dat hij zin had om de volgende keer weer te gaan. Direct na de training had hij tijd nodig om het te laten bezinken, enkele dagen later konden we dan uitgebreider erover praten, mede aan de hand van zijn mapje.”

Ook de leerkracht op school zag al vrij snel een verandering. “Na zo’n drie weken hadden we een voortgangsgesprek en dat pakte erg positief uit. Onze zoon was rustiger, zat goed in zijn vel, wist zijn emoties op juiste wijze te doseren.”

“Silvia is een plezierige, kundige en, voor onze zoon heel belangrijk, onbevooroordeelde trainer. Je mag laten zien wie je bent, zonder dat daar een oordeel aan gehangen wordt.” Eline raadt andere ouders de kindertraining ‘Ik ben blij met mijzelf!’ dan ook zeker aan. “Wij hebben ervaren dat onze zoon zich vrij kon gedragen en op plezierige wijze de training heeft gevolgd. Hij ging er met veel plezier heen en vond het bijna jammer dat het voorbij was.”