De zoon van Nicole van Bragt volgde de tienertraining bij Kindertrainingen Utrecht. Ze was voor haar toen 12-jarige zoon, een brugklasser, op zoek naar iemand die hem weerbaarder kon maken. Nicole doet binnen haar werk regelmatig zelf aan coaching, maar: “je eigen kind coachen is te emotioneel, het komt te dichtbij en dat kun je beter aan iemand anders overlaten.”

Nicole is gaan googlen en belde uiteindelijk drie praktijken. Alleen met Silvia Scharff van Praktijk MatriXcoaching Utrecht hadden zij en haar zoon een intakegesprek. “Of eigenlijk mijn zoon”, zo zegt Nicole. “Silvia ging gelijk met hem in gesprek en de manier waarop ze dat deed, gaf me direct veel vertrouwen in haar. Mijn zoon is niet zo’n prater, maar hij begon gelijk te praten, en ik dacht over Silvia: als jij dat voor elkaar krijgt, vind ik dat helemaal top.”

Nicole’s zoon had het erg naar zijn zin bij de tienertrainingen. Hij vertelde er thuis niet veel over, en dat liet Nicole maar zo. “Hij kwam doodmoe terug en blij, en vooral dat laatste was voldoende voor mij.

Ik heb het heel erg bij hem gelaten, hij heeft het zelf gedaan. En ik heb gezien dat hij er profijt van had, kwam er ineens een situatie voorbij waaraan ik kon zien dat hij geleerd had om ermee om te gaan.”

Als Nicole mensen in haar omgeving over de tienertraining vertelt, merkt ze dat velen niet weten dat er zoiets bestaat. “Ik leg dan uit dat de training kinderen steviger maakt, dat ze beter in de groep gaan functioneren en beter voor zichzelf leren op te komen. Goh, wist ik niet, hoor ik dan vaak.” Ze adviseert dan om Silvia te bellen voor een afspraak. “Het is heel belangrijk dat er een klik is, dat er in het eerste gesprek vertrouwen is. Dat vertrouwen gaf Silvia mijn zoon en mij gelijk, misschien wel omdat zij het zo zuiver doet.”