KinderCoach Utrecht & Kindercoaching

KinderCoach Utrecht & Kindercoaching

  • " Toen ik een kindertraining zocht, heb ik bij meerdere coaches gekeken en 2 intakes gedaan. Bij de intake bij jou viel echt op dat mijn kind opener was dan bij anderen, mogelijk ook door je fijne manier van vragen stellen. Aan het einde van de intake gaf je een korte terugkoppeling, waarvan ik direct dacht dat je mijn kind beschreef. Knap dat je het zo snel pakte.Mijn kind had elke keer zin in de kindertraining en vond het heel jammer dat het afgelopen was. Ik ben benieuwd naar de komende tijd en de huidige positieve veranderingen die we hopelijk blijven zien bij ons kind! Hartelijk dank! "

    Consultatiebureau arts en moeder van dochter - 5 jaar

KinderCoach Utrecht – Praktijk MatriXcoaching, de praktijk waar uw kind centraal staat!

Ik ben Silvia Scharff, getrouwd en moeder van vier heerlijke kinderen, twee dochters en twee zonen in de leeftijd van 16 tot 27 jaar. Ruim 12 jaar geleden startte ik, na diverse opleidingen gevolgd te hebben, als Kindercoach Utrecht en geef individuele MatriXcoaching, kindercoaching, pubercoaching en sociaal-emotionele weerbaarheidstrainingen, waaronder de kindertraining en tienertraining ‘Ik ben blij met mijzelf’©.

Waarom? Omdat ik als ervaren moeder weet hoeveel er van kinderen gevraagd wordt en hoe moeilijk het voor veel kinderen is om aan die vraag te voldoen. Het is fijn om kinderen daarbij te helpen. Om te zien dat ze zelfvertrouwen krijgen, ‘groter’ worden, met een lach mijn praktijkruimte verlaten.

Ik ben me er terdege van bewust dat ieder kind anders is. Bij de een zal het bewustwordingsproces sneller gaan dan bij de ander. Daarom ben ik flexibel en pas ik het coachingstraject gemakkelijk aan aan de wensen en mogelijkheden van het kind. Individuele begeleiding op maat dus. Daarbij vind ik het belangrijk dat uw kind niet een lang traject ingaat, maar dat we samen gericht naar een oplossing werken.

Kindertrainingen Utrecht is een initiatief van KinderCoach Silvia Scharff te Utrecht en zij geeft groepstrainingen voor kinderen, o.a. weerbaarheidstrainingen,  tienertrainingen, brugklastrainingen, de yoga & mindfulness cursus en de aandachtstraining.

Kindertrainingen in Utrecht

Wie anders dan de ouders en leerkrachten van gecoachte kinderen kunnen beter vertellen hoe het is om begeleid te worden door de ervaren kindercoach in Utrecht van Praktijk MatriXcoaching. Onderstaand komen zij aan het woord door een afgenomen interview.

Ook de leerkracht op school zag al vrij snel een verandering

INTERVIEW MET ELINE VAN DER HOF, MOEDER VAN EEN ZOON VAN 9 JAAR

Eline van der Hof ging voor haar zoon van 9 op zoek naar hulp omdat hij het moeilijk vond om in bepaalde situaties zijn emoties te controleren. “Het ging dan vooral om boosheid en frustraties”, zo legt Eline uit. “Hij absorbeerde veel en ontplofte dan uiteindelijk. Daarbij was hij soms onzeker over zichzelf, en dan reageerde hij op een manier die niet bij hem paste.” Eline koos voor de kindertraining ‘Ik ben blij met mijzelf!’ van Kindercoach Utrecht, omdat in eerste instantie de website haar opviel. “De website is positief geschreven, helder en duidelijk. Geen wollige taal, maar praktisch.” Daarbij vond ze de vorm van de training goed. “Deze benadrukt dat je als kind soms handvatten nodig hebt om verder te kunnen, maar dat dat je niet abnormaal maakt.”

Minder ‘in zijn hoofd’

INTERVIEW MET ANITA, INTERN BEGELEIDER BASISSCHOOL TE UTRECHT

Anita, moeder en zelf werkzaam als intern (leerling)begeleider in het onderwijs, ziet goede kindercoaches vooral als een aanvulling op het traditionele aanbod van jeugdhulpverleners. “Het is voor veel ouders laagdrempeliger om een kindercoach te bezoeken dan bijvoorbeeld een psycholoog of een maatschappelijk werker. Je zou het als een tussenstop kunnen zien: werkt het voor een kind om eerst een training bij een kindercoach te volgen, dan is dat mooi. Zo niet, dan kun je verder gaan kijken wat er aan de hand is.”

Anita raakte bekend met de praktijk van Scharff toen ze twee kinderen bij haar op school vrolijker en meer weerbaar in het leven zag staan na een training bij Kindercoach Utrecht. Toen haar eigen zoon zich begon af te sluiten en met steeds minder plezier naar school ging, besloot ze Scharff zelf in te schakelen. “Er gebeurde iets bij onze zoon. Hij ging samen met andere kinderen aan de slag in de kindertraining ‘Ik ben blij met mijzelf’, waarin hij ontspanningsoefeningen deed, praatte, danste, luisterde en tekende. Onze zoon vond het geweldig.

Ineens kwam er een situatie voorbij waaraan ik kon zien dat hij geleerd had om ermee om te gaan.

INTERVIEW MET NICOLE VAN BRAGT, MOEDER VAN EEN 12-JARIGE ZOON

De zoon van Nicole van Bragt volgde de tienertraining in een groep bij Kindercoach Utrecht. Ze was voor haar toen 12-jarige zoon, een brugklasser, op zoek naar iemand die hem weerbaarder kon maken. Nicole doet binnen haar werk regelmatig zelf aan coaching, maar: “je eigen kind coachen is te emotioneel, het komt te dichtbij en dat kun je beter aan iemand anders overlaten.”

Nicole is gaan googlen en belde uiteindelijk drie praktijken. Alleen met Silvia Scharff van Praktijk MatriXcoaching Utrecht hadden zij en haar zoon een intakegesprek. “Of eigenlijk mijn zoon”, zo zegt Nicole. “Silvia ging gelijk met hem in gesprek en de manier waarop ze dat deed, gaf me direct veel vertrouwen in haar. Mijn zoon is niet zo’n prater, maar hij begon gelijk te praten, en ik dacht over Silvia: als jij dat voor elkaar krijgt, vind ik dat helemaal top.”

Nicole’s zoon had het erg naar zijn zin bij de tienertrainingen. Hij vertelde er thuis niet veel over, en dat liet Nicole maar zo. “Hij kwam doodmoe terug en blij, en vooral dat laatste was voldoende voor mij.

“Al tijdens het eerste telefonische contact vond ik bij Silvia een luisterend oor”

INTERVIEW MET LAURA BAARS, MOEDER VAN EEN DOCHTER IN GROEP 3

Twee jaar geleden volgde de dochter van Laura Baars de individuele kindertraining ‘Ik ben blij met mezelf!’ van Kindercoach Utrecht. Ze zat net in groep 3 en direct aan het begin van het schooljaar was de sfeer in de klas al niet goed. De kinderen waren erg onaardig tegen elkaar. Het ging in de trant van ‘jij hebt geen roze fiets, dus jij mag niet meedoen’. Ook Laura’s dochter kreeg daarmee te maken. “Dat hoort natuurlijk wel een beetje bij die leeftijd”, vertelt Laura erover.

KinderCoach Utrecht kan uw kind helpen bij

Gepest worden / niet weerbaar

Gepest worden / niet weerbaar

Gevoelig zijn

Verminderen faalangst

Verminderen faalangst

Boosheid bij kinderen

Boosheid / angsten

Vergroten zelfvertrouwen

Vergroten zelfvertrouwen

Moeilijk vrienden maken

Waarom kiezen voor KinderCoach Utrecht

Wachtruimte van de kindercoach Utrecht praktijk

Praktijk met wachtruimte

Silvia huurt de groepsruimte al sinds 2009, dat wil wat zeggen over deze fijne ruimte. Haar kindercoaching praktijk binnen het gezondheidscentrum Zuilen Utrecht is ingericht tot een warme kindvriendelijke ruimte. Aansluitend is er een ruime wachtkamer met toilet.

Broertjes en zusjes kunnen daarom altijd mee en kunnen zich vermaken in deze wachtkamer aan de grote tafel met speelgoed(dus geen oppas nodig). De naastgelegen spreekkamer voor het eerste gesprek met ouder(s) en kind is ruim en prettig vertoeven.

Bereikbaarheid kindercoach in Utrecht

Goed bereikbaar

KinderCoach Utrecht is goed bereikbaar: stadbus lijn 3 en lijn 120 stoppen aan de weg tegenover. U kunt uw auto voor de deur parkeren (eerste uur gratis met parkeerkaart). In de straten achter het gezondheidscentrum is het vrij parkeren

In de tussentijd dat uw kind een kindertraining of kindercoaching volgt, is het heerlijk wandelen in het nabij gelegen Julianapark. Of boodschappen doen bij de supermarkt tegenover. De kledingwinkeltjes en restaurantjes in de buurt zijn ook prima vertier.

Ervaren kindercoach in Utrecht

De kracht van KinderCoach Utrecht

De kracht van KinderCoach Utrecht zit voornamelijk in meer dan 10 jaar ervaring met het succesvol begeleiden van kinderen, jongeren en hun ouders.

Zorgen van ouders over hun kind, in welke leeftijd dan ook, kind, puber of jong volwassene, moeten serieus genomen worden. Gelukkig is er soms maar weinig nodig om die zorgen weg te nemen. Silvia helpt hen in relatief korte tijd weer op weg.

Silvia Scharff is getrouwd en zelf moeder van 4 kinderen in de leeftijd van 14 tot 25 jaar.

Wees welkom!

Benieuwd wat weerbaarheidstrainingen voor uw kind kunnen betekenen? Maak een vrijblijvende bel afspraak en KinderCoach Utrecht vertelt het u graag!