Deze cursus is tijdelijk on hold, het animo voor de individuele kindertraining “ik ben blij met mijzelf!” is momenteel erg groot.

Kinderen vinden alles leuk en willen niets missen. We leven in een overprikkelende maatschappij en kinderen trillen met al die activiteiten mee. Een derde van de kinderen lijdt aan stress, zo blijkt uit onderzoek van de Nationale Jeugdraad. Kinderyoga is niet alleen ontspannend en rustgevend, het blijkt ook te werken tegen buikpijn, een klacht waar 17 procent van alle kinderen regelmatig last van heeft. Bij 83 procent van hen is de klacht niet medisch te verklaren.

Kinderyoga is een leuke en ontspannen manier om het zelfbewustzijn en zelfvertrouwen van een kind te vergroten. Kinderen leren tijdens mijn kinderyoga & mindfulness cursus bewuster te worden van zichzelf, hun lichaam, emoties en hun omgeving.

Bij kinderyoga & mindfulness krijg je oefeningen die betrekking hebben op ademhaling, lichaamshouding, ontspanning, in het hier-en-nu-zijn en visualisatie. Door goed te ademen, krijgt een kind meer energie. Door ontspanningsoefeningen gaan kinderen helder denken en kunnen ze onnodige spanning loslaten. Door visualisatieoefeningen leren kinderen omgaan met gevoelens en emoties, waardoor hun zelfbewustzijn en weerbaarheid toeneemt.

De oefeningen vinden vaak plaats in spelvorm. Daarbij maak ik gebruik van muziek, dans, zingen en tekenen. Ik speel in op de belevingswereld van kinderen. Dit stimuleert de eigen creativiteit en fantasie! De lessen zijn iedere keer anders, maar bestaan wel uit vaste onderdelen, zoals een warming-up, meditatie, yogahoudingen, spel en visualisatie (ontspanning).

Bij mijn kinderyoga & mindfulness cursus gaat het om het plezier en niet om de techniek en prestatie. Iedereen mag zichzelf zijn. Belangrijk is dat de kinderen zich er goed bij voelen en plezier beleven aan zichzelf en anderen.

Kinderyoga & mindfulness is voor elk kind! Het heeft een positief effect op kinderen die last hebben van concentratieproblemen, slecht slapen, coördinatie, ademhaling, beweging/motoriek en nervositeit en op kinderen die overactief of naar binnen gekeerd zijn. Door kinderyoga leren kinderen respect te hebben voor elkaar, voelen ze zich prettiger en kunnen ze zich beter concentreren!

Meer informatie over kinderyoga en de mindfulness cursus is te lezen op de website van Kindertraining Utrecht.

Benieuwd of deze training voor uw kind een individuele aanpak kan zijn? Maak een afspraak voor een intakegesprek met KinderCoach Utrecht!