Een kind dat zijn moeder heeft verloren, een kind dat afscheid moet nemen van een oom die gaat sterven aan kanker, een kind dat nog steeds droomt over zijn opa die dood is, een kind dat een nare herinnering heeft aan de dood van zijn oma, een kind wiens huisdier is overleden of wiens vriendje is verhuisd, een kind dat blijft zitten op school en verder moet zonder zijn vertrouwde vriendjes en vriendinnetjes. Als kindercoach en weerbaarheidstrainer heb ik ervaren hoe de kindertrainingen deze kinderen kunnen helpen bij hun rouwverwerking.

Kinderen zijn loyaal aan hun ouders en willen hen niet lastig vallen met hun verdriet. Bovendien hebben ouders bij het overlijden van dierbaren hun eigen verdriet en missen ze vaak de ruimte om hun kind(eren) te steunen. Dit kan soms zover gaan dat het kind onbewust de beslissing neemt de zware last van de ouder zelf te dragen.

Tijdens de kindertraining is er ruimte om te praten en te tekenen over wat het kind heeft meegemaakt. Soms ruimen we nare plaatjes op. Het geeft hun ademruimte, maar brengt hen ook weer in balans. Door oefeningen te doen verwerken zij spelenderwijs en doorloopt het kind onder deskundige begeleiding, zijn eigen proces. Rouwverwerking op maat dus.

Klik hier voor een eerste gesprek met KinderCoach Utrecht!