Praktijk MatriXcoaching heeft een ruime ervaring als Kindercoach Utrecht in het coachen van kinderen die sterker in hun schoenen willen staan.

Intake
Praktijk MatriXcoaching start met een intakegesprek met ouders en kind om kennis te maken, inzicht te krijgen in de hulpvraag en te bekijken of het kind toe is aan kindercoaching/een kindertraining. In drie kwartier tot een uur probeer ik op tafel te krijgen wat het kind bezighoudt. De vragen die ik stel, zijn gericht op het kind. Het kind staat immers centraal. Vervolgens kunnen we besluiten tot het starten van een coachingstraject of kindertraining.

Belangrijk voor ouders om te weten is dat ik een kindercoach ben, en dat ik dus geen diagnose stel. Ik adviseer bij medische klachten dan ook om een arts te raadplegen.

Kindertraining ’Ik ben blij met mijzelf!’
De kindertraining ‘Ik ben blij met mijzelf!” is individueel al te volgen vanaf vijf jaar. Deze individuele kindertraining bestaat uit zes sessies en in elke sessie komt een thema aan bod. Er is een tussentijds gesprek met de ouders en na de laatste sessie volgt een eindgesprek met de ouders.

Weerbaarheidstraining individueel
De kindertrainingen in sociaal-emotionele weerbaarheid van Kindertrainingen Utrecht starten doorlopend, gedurende het hele schooljaar. Er zijn geen wachtlijsten en deze weerbaarheidstraining start op afspraak.

Rouwverwerking bij kinderen
Kinderen bij wie sprake is van rouwverwerking begeleid ik een paar keer individueel. Aansluitend kan een training in sociaal-emotionele weerbaarheid helpend zijn.

Kindercoaching met de matrixmethode
Bij angsten kan één sessie al voldoende zijn! Bij ADHD, vol hoofd, verwerken van een nare gebeurtenis zijn gemiddeld drie sessies al effectief.

MatriXtraining© kinderen, pubers en volwassenen
Een gemiddeld traject bestaat uit drie tot zes sessies.

Ouderbegeleiding
Een steuntje in de rug voor ouders, bij begeleiding van hun kind , tiener. Op aanvraag.

Workshops
Kennismaken met de kindertraining ‘Ik ben blij met mijzelf!.
Op aanvraag. Ook voor basisscholen en BSO

Mindfulness voor kleuters, kinderen, tieners en jongeren
In het hier en nu zijn, met aandacht voor wat je doet! Ontstressen en concentratieverbetering.
Workshops op afspraak.

Aanmelden Neem hier contact op met KinderCoach Utrecht.